Henk VandenBosch was één van de eerste bezoekers van De Efteling: "Zelfs Roodkapje droeg geen mondmasker."

woensdag 20 mei 2020 - 16:45
De Efteling
Didier Messens
Op woensdag 20 mei ging het attractiepark De Efteling in Nederland voor het eerst sinds geruime tijd weer open. Henk VandenBosch was één van de eerste bezoekers en vertelde zijn ervaring in 'Spits met David'.

Rode witte strepen

Henk VandenBosch is acteur van kindershows en heeft momenteel geen werk. Hij wou er als eerste bij zijn als De Efteling open ging, anders zat hij toch maar in zijn achtertuin. "Het park ligt er prachtig, mooi en schoon bij. Het is niet druk in De Efteling, maar je moet wel overal even wachten. Door middel van rode en witte strepen weet je waar je wel of niet mag staan. Ook de 1,5 meter-regel wordt hier toegepast.", aldus Henk VandenBosch.

Een verademing

In België zijn de attractieparken nog niet open, omdat we niet zeker zijn dat het veilig is. Heb jij angst gehad in De Efteling, Henk? "Absoluut niet, want iedereen houdt met elkaar rekening. Het is een verademing om hier rond te lopen. Soms moet je wel eens 20 minuten wachten, omdat sommige karretjes schoon gemaakt moeten worden. Er worden ook ruimtes vrijgehouden in de attracties, waardoor niet de volledige capaciteit benut wordt. Naargelang het drukker zal worden, zullen er wel problemen komen met de capaciteit.", vertelde Henk aan David Van Ooteghem.

Iedereen is nu wat rustiger, vroeger was men blijer en vrolijker.

Henk VandenBosch

Roodkapje

Dragen de sprookjesfiguren ook mondmaskers? Henk VandenBosch"Roodkapje stond aan de ingang van De Efteling en droeg geen mondkapje, net zoals de andere medewerkers." Even gaan zitten voor een broodje kroket, kon dat? "Natuurlijk, jouw bestelling kan je via een speciale looproute afhalen en die kan je op allerlei plekjes of bankjes opeten." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!