Kathleen Aerts over vertrek Miguel Wiels bij K3: "Ik ben de laatste om het niet te begrijpen"

woensdag 5 mei 2021 - 16:21
Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News
Na 23 jaar stopt Miguel Wiels bij K3. Na 248 liedjes en 22 albums kondigde hij vandaag zijn afscheid aan. Kathleen Aerts, die deel uitmaakte van de eerste bezetting van K3, reageert op zijn beslissing in 'Spits met David'.

"Ik viel een beetje van mijn stoel toen ik het nieuws las. Het raakte meteen mijn hart, dat ik Miguel direct een berichtje heb gestuurd", vertelt Kathleen aan David Van Ooteghem. "Ik heb hem nog eens bedankt voor de fijne periode die we samen bij K3 hebben gehad. Want je spendeert uiteindelijk toch veel tijd samen in de studio, je leeft echt samen wanneer je een album opneemt. Het schept een band voor het leven. Je eet samen, je drinkt samen, je slaapt alleen niet samen. Dat is het enige wat we niet hebben gedaan", blikt Kathleen al lachend terug. "Ik hoop dat hij nu niet de late night versie van 'Heyah Mama' uitbrengt. De opnames konden soms tot laat 's avonds duren, en dan vloeiden er al eens teksten uit onze monden die niet zo geschikt waren voor kinderen. Maar ik hoop dat Miguel ze dus nog voor zich houdt!"

"Ik ben de laatste om zijn beslissing niet te begrijpen natuurlijk"

Kathleen stapte zelf jaren geleden als eerste uit K3. "Ik begrijp zijn beslissing zeker. Na 23 jaar snap ik maar al te goed dat je eens een andere richting uit wil. Ik ben de laatste om die beslissing niet te begrijpen natuurlijk."

Hoe K3 nu muzikaal zal klinken zonder Miguel blijft ook voor Kathleen gissen. "Voor mij is Miguel samen met Peter Gillis en Alain Vande Putte de drie-eenheid van de liedjesschrijvers van K3. Zij hebben alle liedjes geschreven, en wat is K3 zonder een goed liedje? Het lijkt allemaal misschien eenvoudig, maar om zoveel hits op rij te schrijven, dat getuigt wel van een enorm talent natuurlijk. Ik ben dus benieuwd hoe het verder gaat zonder Miguel."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!