Ken jij ze al, onze nieuwe Radio 2 reporters Cor en Ona?

dinsdag 2 juni 2020 - 16:41
Sinds april krijgt David Van Ooteghem tijdens de uitzendingen van Spits grappige en actualiteitsgebonden cartoons doorgestuurd van luisteraar Francois Vervoort uit Kapellen. Hij toverde in deze vreemde tijdens zelfs twee Radio 2-reporters uit zijn pen: Cor en Ona. Tijd om de cartoons te delen met alle luisteraars!

Francois Vervoort tekent al sinds zijn tien jaar cartoons. "Normale kinderen lazen strips zoals De Rode Ridder of Piet Pienter en Bert Bibber. Maar ik was eerder bezig met ze te ontleden. Hoe zit dit in elkaar? Hoe worden die figuurtjes getekend?", vertelt hij aan David.

De kans om professioneel tekenaar te worden heeft Francois helaas nooit gekregen. "Mijn moeder wou dat ik naar de tekenschool ging. Maar volgens mijn vader was dat geen beroep.". Op zijn veertiende is zijn moeder overleden en is zijn droom verdwenen op de achtergrond. 

Maar dat houdt hem niet tegen om in zijn vrije tijd heel wat cartoons te tekenen. Francois werkte heel lang als chauffeur bij De Lijn. "Mijn collega-chauffeurs liepen continu op eieren. Elke keer als er iets gebeurde, maakte ik een tekening van het voorval. In een maand tijd hing de muur vol met cartoons."

Tijdens zijn legerdienst maakte Francois zelfs cartoons uit handtekeningen. "Mijn companen hebben 150 handtekeningen verzameld en daar heb ik een spookkasteel van gemaakt met daar allerlei figuren in verwerkt."

Mijn collega's wisten dat er elk moment een cartoon kon aankomen

Luisteraar Francois Vervoort

Bekijk hieronder enkele van zijn vele ingestuurde cartoons: 

Katje Lee

Lancering Space X-raket Elon Musk

Heropening Nederlandse horeca

Standbeelden Leopold II

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!