Plots minder druk in de kraamafdelingen in onze ziekenhuizen. Waar zitten die zwangere vrouwen?

donderdag 26 maart 2020 - 16:37
Getty Images
In alle ziekenhuizen blijkt het plots minder druk te zijn in de kraamafdelingen. En dat is vreemd, want er zijn echt wel evenveel bevallingen als een ander jaar. Waar zijn al die nieuwe moeders?

"Het is toch niet helemaal waar dat het hier verdacht stil is", zegt dokter Jute Richter, hoofd van het bevallingskwartier UZ Leuven. "Wat we wel zien, is dat er toch iets minder ambulante patiënten zijn, vrouwen die iets willen laten controleren. Maar de bevallingen gaan nog altijd hoor. Er zijn er nog altijd even veel."

Alle coronaregels worden toegepast

"Het is wel veilig, we volgen ook alle richtlijnen, afstand houden, we dragen een masker, handhygiëne, toestellen schoonmaken, enzovoorts. En zwangere vrouwen lijken ook niet risico te lopen, zien we in de cijfers.

Bezoek beperkt

"Voorlopig is het zo dat de papa of één iemand, als de papa niet beschikbaar is, bij de bevalling mag zijn. En op de materniteit is het ook maar toegestaan dat de partner er is of één andere persoon. Moeders gaan ook iets sneller naar huis na de bevalling. Maar dat laten we alleen toe als er zorg aan huis kan komen. We adviseren zwangere vrouwen nu wel om ons eerst te bellen als er iets zou zijn en pas als het nodig is, laten we ze komen."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!