Saartje Vandendriessche over het nieuwe seizoen 'Op de man af': "Als je bang bent, moet je je heel snel herpakken!"

donderdag 3 september 2020 - 17:00
Saartje Vandendriessche
Voor het nieuwe seizoen van 'Op de Man af' werd Saartje Vandendriessche weer door een aantal mannen uitgedaagd om excentrieke sporten te doen. Vorig jaar is Saartje nipt verloren van de mannen. Ze vertelt in 'Spits met David' wat ze uit het eerste seizoen geleerd heeft.

"Als je bang bent, moet je je heel snel herpakken. Ik heb ook gewerkt aan het mentale aspect, omdat ik nogal een ongeleid projectiel ben. Het verschil tussen winnen en verliezen is voor mij vooral een mentaal aspect." 

Straffe mannen

Het tweede seizoen is al volledig opgenomen. " Als je wil weten wie er wint, moet je kijken! Ik ga het niet aan jouw neus hangen (lacht). Er waren een paar heel moeilijke wedstrijden en het wordt heel pittig", vertelde Saartje Vandendriessche in 'Spits met David'. Saartje gaat wildwaterkajakken met Bartel Van Riet, is ook uitgedaagd voor een swimrun met Ruben Van Gucht, en één van haar andere uitdagers voor een biathlon is Viktor Verhulst. "Vergis je niet, het zijn straffe mannen."

Het krijtjeskampioenschap

David Van Ooteghem daagde Saartje Vandendriessche uit voor het krijtjeskampioenschap. Daarbij moet je een krijtje met je voorhoofd op de tafel verbrijzelen. Wie het meest heeft verbrijzeld in 1 minuut wint. Saartje kreeg ook advies van haar sportpsychologe Els Snauwaert om ijzersterk aan de start te verschijnen. "Saartje moet goed nadenken over haar strategie. Dat is welk deel van het hoofd ze moet gebruiken en hoe ze het krijtje moet plaatsen. Ze moet vooral ook proberen de controle te bewaren. Daarna moet ze er volop voor gaan. "

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!