VRT-Journalist Koen Wauters test positief op het coronavirus: "Ik raad het iedereen aan om de 'coronalert' app te installeren"

vrijdag 16 oktober 2020 - 16:27
Foto van journalist Koen Wauters
Niemand is onschendbaar voor het coronavirus, er raken steeds meer en meer mensen besmet. VRT-journalist Koen Wauters bijt zich al enkele maanden vast in het thema, maar testte nu ook positief. David Van Ooteghem polst in Spits hoe het met hem gaat.

“Ik heb één dag koorts gehad, enkele dagen spierpijn maar vooral een heel ongewone vermoeidheid”, vertelt VRT-journalist Koen Wauters. “Ik kan me maar beperkt concentreren maar het is toch écht een heel speciaal virus. Ik heb het gevoel dat heel mijn lichaam erdoor is aangetast op de één of andere manier. Ik zit gelukkig aan de goede kant van de statistieken: qua leeftijd en ik heb geen overgewicht. Maar ik kan me wel inbeelden dat als je een beetje fragiel of kwetsbaar bent op de een of andere manier, dat je dan wel in het ziekenhuis belandt.”

Contactonderzoek 

Contactonderzoek is een belangrijke factor in het in kaart brengen van dit virus. David vraagt zich af of Koen weet waar hij het virus zou hebben opgelopen. “Ik heb vorige week héél hard gewerkt wat maakt dat ik door die drukte eigenlijk geen familie of vrienden gezien heb. Dus het moet dan toch wel een collega of in de werksfeer geweest zijn.”

Coronalert applicatie

Journalist Koen Wauters raadt iedereen ook aan om de 'coronalert app' te installeren. “Ik heb gemerkt dat die applicatie heel goed werkt. Mijn huisarts had gebeld met het testresultaat en een uur later lichtte mijn telefoon rood op. De app vermeldde dat ik besmet was en dan heb ik het toegestaan om dit resultaat te delen. Iedereen met wie ik in contact was geweest en die de app ook geïnstalleerd had, die kreeg binnen de 5 minuten een bericht dat ze in contact waren geweest met iemand die besmet was. Ik heb vrijdagmiddag nog geluncht met collega Goedele Wachters: we zaten ver van elkaar maar onze telefoons lagen dichter dan anderhalve meter, zij kreeg ook meteen een anonieme waarschuwing. Ik kan het iedereen aanraden om de applicatie op je telefoon te zetten”, zegt VRT-Journalist Koen Wauters.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!