Wateroverlast: hoe kan ik helpen?

dinsdag 20 juli 2021 - 09:23
De hallucinante beelden van de wateroverlast laten niemand onberoerd. Veel mensen willen hun solidariteit tonen met de meest getroffen provincies Luik, Namen, Waals-Brabant en Limburg. Daarom komen er verschillende liefdadigheidsinitiatieven op gang. Wat kan jij doen om de slachtoffers van de overstromingen te helpen?

Je kan een financiële gift doen via Rode Kruis Vlaanderen. Dat kan via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 .

 

Wil je zelf ter plekke gaan helpen? Dan kan je je aanmelden via rodekruis.be/helpenhelpt
Het is belangrijk om niet onbezonnen naar de getroffen gebieden te trekken. Ramptoeristen hinderen vandaag de hulpdiensten. Vermijd onnodige verplaatsingen, zo kunnen de hulpdiensten makkelijk ter plaatse blijven werken.

Heb je een bedrijf en wil je de getroffen mensen hoe dan ook helpen? Mail naar relatiebeheer@rodekruis.be

 

Via de website www.aidehulp14-7.com  kunnen mensen aangeven of ze hulp nodig hebben, hulp willen aanbieden of ter plekke willen gaan helpen. Het gaat van mensen die materiële hulp bieden, tot mensen die hun laarzen willen aantrekken om te gaan helpen.

Het Rode Kruis roept op om nog geen goederen te verzamelen. Toch zijn er heel wat initiatieven voor de inzameling van voedsel, kleren, drinkwater, onderdak, pompen, schoonmaakmiddelen... Of voor het aanbieden van onderdak voor mensen en dieren. Op volgende Facebookgroepen verzamelen deze initiatieven.

 

Vele jeugdbewegingen zijn op zoek naar een nieuw kampterrein. Heb jij een terrein ter beschikking? Dan kan je dat registreren via opkamp.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!