Dag van de ondernemer: West-Vlaanderen telt de meeste vrouwelijke ondernemers

vrijdag 22 november 2019 - 06:53
Veerle Deblauwe
Foto: Krew Collective
1 op 3 Vlaamse ondernemers is een vrouw. Onze provincie spant de kroon met 37 procent.

Ann Coussement uit Kortrijk is één van die onderneemsters. Ze startte bijna 10 jaar geleden met een studiebegeleidingskantoor. Dat is ondertussen een echt "coachingbureau" geworden, niet meer alleen voor studenten. "Het was een weg met vallen en opstaan" getuigt Ann bij Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik denk dat iedereen ooit wel eens een moment van spijt tegenkomt. Ik heb ook twee dochters, die eens ziek zijn of naar het ziekenhuis moeten. Dan is het wikken en wegen: je hebt een zaak, personeel dat er elke dag staat, maar je moet er ook elke dag zelf staan.  Dan moet je wel eens met pijn in het hart keuzes maken.

Grote voldoening

"Maar ik haal er veel voldoening uit, meer dan uit eender welke nine to five job", vervolgt Coussement. "En we moeten ook eerlijk zijn: je kunt ook wel makkelijker es weg tijdens een werkdag om bijvoorbeeld meestal zelf je kinderen te gaan ophalen."
De meeste vrouwen in onze provincie zijn zelfstandig in "hoofdberoep". In vergelijking met de rest van Vlaanderen zijn het minste aantal vrouwen zelfstandig in "bijberoep". 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!