Count Basie swingt en Tony Bennett zingt in The Rat Pack van 19 april

donderdag 16 april 2020 - 09:34
Count Basie en Tony Bennett
Frank Sinatra: 'Na regen komt zonneschijn'

We gaan naar het jaar 1959: Tony Bennett neemt een plaat op met het orkest van Count Basie, een combinatie die natuurlijk vonken geeft. Alhoewel de arrangementen gemaakt werden door de vaste pianist van Bennett, schreef die wel helemaal in de stijl van Basie, en The Count zelf zorgt er voor dat het een super-swingende boel wordt. Tel daarbij een Tony Bennett op het hoogtepunt van zijn kunnen: nooit stond hij meer ontspannen voor de microfoon. Dat geeft vonken, en die spatten zondag uit je radio.

We doen deze week ook weer muzikale uitstapjes naar Brazilië, Nederland en Frankrijk.  Mel Tormé en Edwin Rutten zingen elk op hun eigen manier ‘Lulu’s back in town’.  We vieren de 75e verjaardag van het nummer ‘You’ll never walk alone’ en de 90e verjaardag van orkestleider Chris Barber.  Verder hoor je deze week o.a.  Pat Boone, Perry Como en Bette Midler naast de  vertrouwde stemmen van Michael Bublé, Nat King Cole en Dean Martin.

Frank Sinatra opent de show met de boodschap ‘na regen komt zonneschijn’: we moeten in moeilijke tijden blijven dromen, zingt hij ook.  We gaan de meester niet tegenspreken.  Droom mee met The Rat Pack, zondag na het nieuws van 18 uur op Radio 2, met Vanessa Vanhove

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!