Op tracktocht met Leen Dendievel

donderdag 24 augustus 2017 - 10:30
Op tracktocht met Leen Dendievel
Voor velen onder ons is ze gewoon Kaat, uit Thuis, maar Leen Dendievel is meer dan dat. Voor ze Kaat werd had ze al heel wat rollen gespeeld, voor tv maar ook in het theater. Ze heeft ook een boek geschreven - Liefde sterft nooit - en is sinds enkele jaren gelukkig samen met zanger Udo.

Maandag start het nieuwe seizoen van Thuis, maar eerst komt Leen langs bij Benjamien om te vertellen over het belang van muziek in haar leven.

Tracklijst

Lionel Richie – All Night Long
Lionel Richie staat op nummer 1 in de radio 2 top 30 op 26 november en op 03 december 1983; Leen Dendievel is geboren op 1 december.
 
Tears For Fears – Mad World
‘Mad world’ van Tears For Fears vat samen hoe Leen, piepjong nog, al naar de wereld keek en vandaag doet ze dat nog altijd met de nodige argwaan.
 
Adele – Million Years Ago
Adele, A million years ago gaat over het verleden, over terug in de tijd gaan. Leen zou haar ‘onbezorgde’ kinderjaren nog es willen herbeleven.
 
Marco Borsato – De Bestemming
Precies zoals in het lied van Marco Borsato denkt Leen heel dikwijls na over haar ‘bestemming’, haar ‘lot’ hier op aarde.
 
Gloria Gaynor – I Will Survive
Tijdens haar middelbare studies zong Leen ‘I will survive’ luidkeels mee. Het was haar lijflied!  
 
Twarres – Wer Bisto
Twarres met ‘Wer Bisto’ weerklonk toen Leen haar eerste kus gaf aan een jongen.
Meja – All About The Money. Geld maakt het leven gemakkelijk, maar Leen is geen ‘big spender’, ze denkt na over wat ze koopt.
 
Frank Sinatra – My Way

Het lied ‘My Way’ zong Leen live tijdens haar toneelopleiding aan het Lemmensinstituut.
 
Stef Bos – De Nachtwaker
‘Ik heb gezien hoe een actrice met talent, zichzelf verkwanseld heeft. Nu speelt ze in zo'n klote serie elke avond op TV’ zingt Stef bos in ‘De Nachtwaker’ en dat maakt Leen boos! Zelf speelt ze iedere scène met de gedachte, dat je maar zo goed bent als de laatste keer dat je te zien was als acteur, zowel in het theater als in een serie op televisie.
 
Udo – Zielsveel Van Jou
Udo over de liefde van zijn leven: Leen.
 
Edwina Hayes – Feels Like Home
Bij Udo komt Leen helemaal ‘thuis’! Ze houden elkaar in balans. Zij brengt hem naar buiten, en hij weet Leen op tijd binnen of ‘thuis’ te houden. 
 
Mel And Kim – Respectable
‘Respectabel’ doet Leen denken aan haar vrienden, met hen zingt ze een heel aparte en Vlaamse versie van dit lied, niet ‘Respectable’ maar ‘Nen spekkenbol’ maken ze er samen van.

Pavarotti  - Caruso
Het Lied ‘Caruso’ wil Leen graag horen bij haar afscheid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!