Op tracktocht met Lieven Van Gils

woensdag 6 juni 2018 - 14:54
Lieven Van Gils is de eerste gast van een nieuw zomerseizoen ‘Tracktocht’.

Lieven is het gezicht van het Eén-programma 'Van Gils & Gasten'. Zijn oude liefde is de sportjournalistiek, maar we vergeten zijn jaren bij Studio Brussel niet. Aan muziekverhalen geen gebrek!

Tracklist

Adamo - Vous Permettez Monsieur
Lieven Van Gils werd geboren op 24 februari 1964 in Hoogstraten, op dat moment stond Adamo op nummer 1 in onze Top 30!

Abba - The Day before you came
Abba wint het songfestival in 1974 met het liedje Waterloo. Lieven was meteen smoorverliefd op de blonde van het Zweedse kwartet …Agneta!

Jean Michel Jarre – Oxygene
Vader Van Gils heeft een passie voor klassieke muziek, maar hij luisterde ook wel es naar de populaire keuze van zoonlief.

Miek en Roel – Jij en ik
In het leven van mama Van Gils neemt muziek niet echt een prominente plaats in. Behalve tijdens het poetsen, dan mogen de deuntjes van Miek en Roel lekker luid!

Deep Purple - Child in Time
Het eerste plaatje dat Lieven kocht was Deep Purple, Child in time, daarmee ging hij meteen voor het stevige werk, kwestie van goed stoer over te komen!

Michael Jackson – Billy Jean
Tijdens zijn middelbare schooljaren was Lieven een rocker en greep hij naar albums van Deep Purple, maar toen Michael Jackson op het toneel verscheen, kon disco ook!

Human League - Don’t you want me
Met de groep Human League, denkt Lieven terug aan de tijd dat hij naar de klasfuiven trok, en aan de eerste voorzichtige contacten met meisjes!

Bruce Springsteen: Born to run
Met ‘Born to run’ van Bruce Springsteen herbeleeft Lieven zijn jaren op kot en zijn studententijd.

Pink Floyd – The Wall - Comfortablly Numb
Lieven was zot grote fan van Pink Floyd, hij heeft zelfs zijn maturiteitsproef, over het album ‘The Wall’ gemaakt.

The Police met So Lonely
Met ‘The Police’ komen bij Lieven de herinneringen aan zijn vakantiejob, augurken sorteren op de veiling in Hoogstraten, weer boven!

Warren Zevon: Desperadoes under the eaves
Het plaatje dat Lieven en zijn gezin het meeste hebben gedraaid tijdens een onvergetelijke reis naar Jordanië was ‘Desperadoes under the eaves’  van Warren Zevon.

Eels - That look you give that guy
Hiermee gaat Lieven helemaal terug naar zijn jaren bij Studio Brussel. De dag dat hij het album van Eels op de stapel nieuwe albums vond…een revelatie!

Johnny Cash - The Man Comes Around
Afscheid nemen van het leven, van familie en vrienden daarbij hoort Johnny Cash met ‘The man comes around’, een nummer dat ze mogen draaien tijdens zijn begrafenis.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!