Op tracktocht met Meyrem Almaci

donderdag 13 juli 2017 - 17:02
Muziek kleurt Meyrems dag van ’s morgens tot ’s avonds! Niet verwonderlijk dat er een bordje in haar bureau te vinden is met ‘Discobar Almaci' op.

Groen-voorzitster en federaal parlementslid Meyrem Almaci heeft de Belgische én Turkse nationaliteit. Als kleuter luisterde ze naar de liedjes die ze hoorde op de Turkse radio. Met Michael Jackson komen de herinneringen aan haar lagere schooltijd boven. Mooie, grappige, en ontroerende verhalen. Opvallend: Meyrem heeft oor naar vele muziekgenres. Van klassieke opera tot heavy metal, en alles wat daartussen ligt.

Tracklist

Al Martino - Volare

Volare is het liedje dat op nummer 1 stond op 25/02/1976, de dag dat Meyrem geboren werd.

Baris Manco - Dagla Dagla

Als kind luisterde Meyrem naar de Turkse radio, met schotelantenne en veel ‘kraken’…! Dagla Dagla is een lied uit haar kleutertijd d at zorgt voor de nodige melancholie, het bezingt het vaderland, de bergstreek die haar ouders destijds verlieten om in België te komen wonen.

The Jacksons - Can You Feel It

Als kleuter was Meyrem dol op The Jackson 5. Samen met haar zussen danste ze op Can you feel it!

Betty Serveert - Kids Alright

Hier vertelt Meyrem over haar lagere schooltijd en over de diversiteit in haar klas. Zovele verschillende godsdiensten, zovele verschillende mentaliteiten, en dat verliep allemaal in harmonie.

Murray Head - One Night In Bangkok

Voor Meyrem is “One night in Bangkok” een nummer met een lekker tempo, en het neemt je mee op reis!

Doe Maar - De Bom

Dit nummer is heel belangrijk voor Meyrem, vooral de boodschap dat de grote wereldidealen belangrijk zijn, maar dat ook het gewone contact met buren, vrienden en familie nodig is en deugd doet.

Crowded House - Chocolate Cake

Op haar zestiende is Meyrem vegetariër geworden, vanwege haar liefde voor dieren en haar afkeer van de vleesindustrie. Af en toe eet ze wel vis, maar in beperkte mate. “Chocolate cake” daarentegen kan ze niet weigeren…! Ze is dol op gebakjes en zoetigheden.

The Cure - Love Song

Meyrem is getrouwd met een lange blonde Vlaamse man, katholiek…waarmee ze eerst twee jaar lang alleen maar vriendschappelijk omging. Het is de ware liefde voor Meyrem en Love Song is hun lied!

Tom Petty - I Won’t Back Down

Een nummer dat Meyrem gewoon op het lijf is geschreven. Na haar middelbare studies ASO trok ze naar de universiteit en hogeschool en bewees ze opnieuw een goede studente te zijn.

Michel Fugain - Une Belle Histoire

Voor Meyrem is dit een heel mooi chanson. Helaas is het niet echt een mooi verhaal want de liefde tussen de jongen en het meisje blijft niet duren !

Pearl Jam - Indifference

Dit nummer leunt helemaal aan bij het motto van Meyrem: “Vervloek de duisternis niet, steek een kaars aan.”

Herman Van Veen - Zo Vrolijk

Meyrem is fan van Herman Van Veen, en met dit liedje denkt ze altijd aan haar kinderen. Ze betekenen alles voor haar, bij hen voelt ze zich vrolijk…!

Theme From Morse - Barrington Pheloung

Voor Meyrem is dit prachtige muziek, die bij de knappe Engelse reeks ‘Morse’ hoort. Muziek die voor kippenvel zorgt en die ze mogen spelen bij haar afscheid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!