Frituur de Wereld
Tunesisch recept: salata mechouia
ma 18 aug. - 3:17

Annick Pex woont al 27 jaar in Tunesië en ze weet de Mediterrane keuken best te smaken.
Deze gegrilde Tunesische salade doet haar helemaal wegsmelten.
Misschien straks ook als voorgerechtje bij jouw barbecue?

Recept Salata Mechouia
Nodig:
- 500 g grote rode of groene paprika’s
- Eventueel enkele stevige tomaten (zonder het sap) en een ui
- 2 à 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels karwijkruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- 4 hardgekookte eieren
- Tonijn uit blik
- Zwarte olijven
- Stokbrood
Bereidingswijze:
- Paprika’s, (+tomaat, ui) , teentjes knoflook grillen op de barbecue of in een vuurvaste schotel in de oven.
- Dan de paprika’s ontvellen (tomaten ook). De truc is om alles 30 minuten in een afgesloten plastic zak te laten rusten, waardoor het vel er gemakkelijker afgaat. De zaadlijsten uit de paprika’s verwijderen (eventueel vooraf)
- De groenten in stukjes hakken (manueel of keukenrobot), vermengen met zout, olijfolie, karwijkruiden.
- Ofwel garneren in een schotel versierd met hardgekookte eieren verdeeld in partjes van 2 of 4, en stukjes tonijn uit blik, olijven
- Of nog beter : er toastjes (vb stokbrood) mee versieren en opdienen. Heerlijk bij een barbecue als appetizer!
De meeste ingrediënten koop je in Tunesië bij de groenteboer en in de supermarkt. In België vind je ze algemeen ook wel in de supermarkt, of bij een Noord-Afrikaanse kruidenierszaak.
Alleen zijn sommige paprika’s die in België in de handel worden verkocht te waterachtig en hebben hierdoor minder smaak. In dit geval kun je er beter bij een Noord-Afrikaanse kruidenierszaak vinden.
Opgepast echter met pikante paprika’s, want dan ga je blazen