6 redenen waarom een Jonagold een topappel is

maandag 18 januari 2021 - 17:25
Spurt je naar de winkel in de hoop dat er nog Jonagolds zijn. Het appelras is een topproduct van eigen bodem. Waarom? We schotelen je graag 6 heerlijke redenen voor.

1. Van eigen kweek

Belgischer dan een Jonagold vind je niet. In ons land staat bijna 3000 hectare boomgaard van dit appelras. Het is dus echt een appeltje van eigen bodem. Lokaal kopen? Reken maar van yes!

2. 356 dagen appelplezier

Heel het jaar kan je deze appelsoort in de winkel vinden. Door gigantische koelkasten kunnen appeltelers hun oogst tot wel een jaar of langer bewaren. En ze blijven knapperig én fris!

3. Knapperig én zacht

Deze appel kan echt iedereen bekoren. Je kan hem bewaren in de koelkast, zo blijft hij lekker knapperig en fris. Je hebt ook fans van zachte appels. Geen probleem: leg je appel te rusten in de fruitschaal en geniet van heerlijk zachte appels.

4. De gezondste

Alle appels zijn gezond, maar Jonagold is dé gezondste. Bij een onderzoek naar verschillende appelrassen aan de universiteit van Bonn in Duitsland bleek de Jonagold dé gezondste appel te zijn. De universiteit vergeleek 31 appelsoorten met elkaar. Jonagold maar ook Boscoop blijkt over heel wat antioxidanten te beschikken.

5. Past in elke tuin

Je hoeft de appels niet te kopen in de winkel, je kan ze ook zelf kweken. De laagstam is een zelfbestuivende boom waardoor je geen andere bomen nodig hebt om lekkere appels te krijgen. Bovendien is hij makkelijk in onderhoud. Ideaal voor appelliefhebbers met een kleine tuin en slechts een kleine liefde voor tuinieren.

6. Zoet én zuur

Wat een smaak! De appel is zowel zuur als zoet. Die smaak ontstaat omdat het een kruising is tussen de 'Golden Delicous' en de 'Jonathan'. Dat zorgt ook voor een prachtige kleur!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!