Acteur Johny Voners is overleden

dinsdag 17 maart 2020 - 20:32
Johny Voners
Acteur en zanger Johny Voners is overleden aan de gevolgen van huidkanker. Hij werd 74 jaar.

La cage aux folles

Johny Voners zou op 16 oktober 2019 in de hoofdrol kruipen van Georges in de musical ‘La cage aux folles’. Een paar weken eerder kwam de mededeling dat hij zich liet vervangen door collega Koen Van Impe omdat Johny erg verzwakt was door chemotherapie. Hij leed namelijk aan huidkanker.

Nand Buyl

Johny Voners kwam als 15-jarige in contact met het variététheater. Aan het conservatorium kreeg hij les van acteur Nand Buyl en behaalde daar de eerste prijs. Zijn eerste televisierol kreeg hij in 1966 in het jeugdfeuilleton Axel Nort. Daarin speelde hij naast zijn leraar Nand Buyl de rol van Dirk Talboom.
Daarna dook Johny Voners nog onder meer op in series als 'Wij, Heren van Zichem', 'Beschuldigde, sta op' en 'Dirk van Haveskerke'.
Eind jaren 70 kreeg Johny Voners een gastrol in De Collega's. In het derde seizoen kreeg hij de vaste rol van onderafdelingschef Thierry De Vucht.

Xavier Waterslaegers

Van 1990 mocht Johny Voners schitteren als Xavier Waterslaeghers in F.C. De Kampioenen. Hij speelde er de beroepssoldaat, de echtgenoot van Carmen, de doelman die geen ballen kon pakken en de genieter van dagschotels.

Aznavour

John Voners kon naast acteren ook zingen. Zo trad hij op met de voorstelling Aznavoners, waarbij hij liedjes vertolkte van zijn groot idool Charles Aznavour. Hij trad ook op met het muzikale gezelschap De Grungblavers, waar bekende liedjes in het Antwerps gecoverd werden.

Janine Bischops

Johny Voners was van 1973 tot 2006 getrouwd met actrice Janine Bischops. In 2012 trouwde Voners met zijn nieuwe partner Annemie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!