An Swartenbroekx: "Op dit ogenblik zie ik geen toekomst voor 'De Kampioenen' zonder Xavier"

vrijdag 17 april 2020 - 08:01
FC De Kampioenen
Een maand geleden, op 17 maart, overleed Johny Voners aan huidkanker. An Swartenbroekx, die voor zijn dood werkte aan de nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen, geeft aan dat alles nu on hold staat.

In oktober vorig jaar kondigde Eén aan dat er 8 nieuwe afleveringen zouden komen van 'FC De Kampioenen', om het dertigjarig jubileum van de reeks te vieren. Door het overlijden van Johny Voners is het onduidelijk of die plannen nog zullen doorgaan, vertelde actrice en scenariste van De Kampioenen An Swartenbroekx in 'Gert Late Night.'

"We hebben als ploeg nog geen afscheid kunnen nemen"

"Normaal gezien zou ik tot eind juli aan de nieuwe afleveringen schrijven, en dan zouden we beginnen filmen eind augustus. En niet door corona, maar door het overlijden van Johny is dat nu eigenlijk allemaal een zwart gat geworden. We hebben als ploeg nog geen afscheid kunnen nemen, we hebben elkaar nog niet kunnen zien. We hebben dus nog niet eens de kans gehad om te rouwen, laat staan om te bekijken of er nog een toekomst is voor De Kampioenen."

"Als ik erop moet antwoorden als maatje van Johny, zie ik op dit ogenblik geen toekomst voor de Kampioenen zonder Xavier. Maar het is nog heel pril natuurlijk.  De regel bij De Kampioenen is altijd geweest: we zijn een ploeg, en we gaan ervoor met de hele ploeg of we gaan er niet voor."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!