Antwerpse politie vangt gevaarlijke drones met netten

woensdag 18 september 2019 - 08:00
Politiedrone
Drone Federale Politie (VRT)
De Antwerpse politie is uitgekozen voor het Europese project Skyfall. Dat wil de strijd aangaan met terreur vanuit de lucht. "Onze politiedrones zullen zoals de Romeinse gladiatoren een net gooien over gevaarlijke drones", zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever.

"Ons korps is uitgekozen om samen met de Brusselse politie en de Roemeense rijkswacht de strijd aan te gaan met gevaarlijke drones", vertelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op Radio 2 Antwerpen. Europa trekt 1 miljoen euro uit voor dit project 'Skyfall' dat zich richt op mogelijke terreur vanuit de lucht, zo schrijft Gazet van Antwerpen. "We hebben geen aanwijzingen van concrete dreigingen met drones in Antwerpen maar we kunnen niet uitsluiten dat terroristen drones zullen gebruiken. Ze zijn snel, wendbaar en kunnen overal geraken", zegt De Wever in Start Je Dag

"Zoals Romeinse gladiatoren"

Het Antwerpse politiekorps heeft al drones die uitgerust zijn met hittecamera's. Voor het project Skyfall komen er nieuwe types die voor 90% gefinancierd worden met Europees geld. "Die nieuwe drones zullen vanuit de lucht andere drones kunnen uitschakelen. Bijvoorbeeld door het signaal van de andere drone te jammen of te verstoren. Een andere manier doet wat meer denken aan de Romeinse gladiatoren. De nieuwe politiedrones zullen een net kunnen gooien over de gevaarlijke drones om ze te vangen en onschadelijk te maken" besluit De Wever. Het Europese project waarvan de Antwerpse politie een voortrekker is, loopt nog tot december 2020.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!