Auteur Pieter Aspe overleden op 68-jarige leeftijd

zaterdag 1 mei 2021 - 21:41
Jammer nieuws uit de boekenwereld. Pieter Aspe, bekend van de succesvolle thrillers rond commissaris Van In is overleden. Hij werd 68.

Bruggeling Pieter Aspe, geboren als Pierre Aspeslag debuteerde in 1995 met 'Het Vierkant Van De Wraak', het eerste boek uit de reeks met commissaris Van In. Hij verkocht naar schatting anderhalf miljoen exemplaren van de reeks. De boeken werden vertaald in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Tsjechisch, Pools en Russisch. Ze kregen ook een tweede leven op televisie in de VTM-reeks 'Aspe'. Herbert Flack, Lucas Van den Eynde en Francesca Vanthielen speelden er de hoofdrollen in, Aspe zelf figureerde meermaals.

"Hij blies zijn laatste adem uit in het bijzijn van geliefde echtgenote Tamara"

Pieter Aspe kampte een jaar geleden al met gezondheidsproblemen. Even werd gevreesd voor longkanker, maar het bleek om een abces op de longen te gaan. Aspe zijn uitgeverij Aspe NV maakte intussen bekend dat hij al twee weken in het ziekenhuis lag: "Na een ziekbed van twee weken is hij in alle rust overleden in het AZ Sint-Jan in Brugge. Pieter Aspe leverde sinds de zomer van 2020 meerdere gevechten met diverse medische aandoeningen. Uiteindelijk blies hij zijn laatste adem uit in het bijzijn van geliefde echtgenote Tamara."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!