Gentse hotels stellen kamers ter beschikking voor slachtoffers watersnood: "Eén telefoontje en ze kunnen hier terecht"

dinsdag 20 juli 2021 - 12:12
De solidariteit voor de slachtoffers van de watersnoodramp in ons land is enorm groot. Sommige hotels stellen kamers ter beschikking om slachtoffers op te vangen. "We proberen hen hier een thuisgevoel te geven", zegt hoteldirecteur Veronique Van Hulle.

Veronique Van Hulle van hotel Ibis Kathedraal in het centrum van Gent twijfelde geen seconde: "Zoals heel veel mensen zijn we solidair. We vinden het als hotel heel belangrijk dat we een kleine rol kunnen spelen in deze grote ramp. Het heeft ons diep getroffen en we zijn meer dan bereid om de slachtoffers een nieuwe thuis te bieden voor de komende dagen."

Momenteel verblijven er nog geen slachtoffers in het hotel. "We hebben een 20-tal kamers ter beschikking en kunnen via andere hotels van onze groep nog meer kamers aanbieden. Eén telefoontje en alles staat klaar!"

Dubbel gevoel

In het hotel logeren ook heel wat toeristen die vakantie willen vieren. "Het is allemaal heel dubbel. In de ontbijtzaal is er tot 10 uur een piek wat de toeristen betreft, daarna zijn ze de hele dag op pad. We hebben sowieso een speciale, aparte ruimte ingericht waar de slachtoffers doorlopend thee, koffie en frisdrank kunnen gebruiken. Zo proberen we een beetje een thuisgevoel te creëren", zegt Veronique. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!