Jeannine en Troy zien elkaar terug na 75 jaar

woensdag 12 juni 2019 - 09:21
Troy Robbins,een Amerikaanse soldaat, en Jeannine Ganaye een Frans meisje, leerden mekaar kennen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en beleefden een romance van twee maanden. Ze verloren elkaar uit het oog, maar niét uit het hart.
75 jaar later, heeft een televisieploeg de twee samen gebracht.

Troy Robbins is met zijn regiment gelegerd in Briey als hij er Jeannine Ganaye leert kennen.  De twee jonge mensen, hij is 23 en zij 18, krijgen een relatie die maar twee maanden duurt omdat Troy met zijn regiment naar het oosten wordt opgeroepen. 

Ze hebben mekaar daarna nooit meer terug gezien maar ze zijn mekaar nooit vergeten.  Troy keerde terug naar de Verenigde Staten, stichtte er een gezin, maar bewaarde al die tijd een foto van zijn liefje uit Frankrijk.  Jeannine bleef al die tijd hopen dat haar Troy naar Frankrijk zou terug komen en leerde zelfs een mondje Engels. 
Voor het geval dat... 

"Ik heb altijd van je gehouden"

75 jaar later, met de herdenkingen voor D-day in het vooruitzicht, maakte de Franse televisie France 2 een reportage en interviewen ze Troy Robbins. Hun oog valt op die oude foto van Jeannine. en Troy vertelde het hele verhaal. 

De journalisten van France 2 besluiten om Jeannine op te sporen en wonder boven wonder, ze leeft nog.  Jeannine is intussen 92 jaar en woont in een rusthuis. Wanneer Robbins in Frankrijk is voor de herdenkingen, krijgt hij het nieuws te horen. Hij kan zijn oren niet geloven.

En natuurlijk kan een ontmoeting tussen de twee geliefden niet uitblijven. Een ontmoeting die bol staat van de emoties.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!