Kinderen van basisscholen in Wevelgem krijgen lessen over dementie

maandag 18 november 2019 - 14:45
Sofie Pattyn
Foto: Radio 2
Maandagmorgen kregen leerlingen van de basisschool De Posthoorn in Wevelgem lessen over dementie. De lessen zijn een initiatief van de gemeente Wevelgem. Die wil dementievriendelijk worden.

Alle vierde leerjaren van Wevelgem krijgen les in dementie. Wevelgem wil dementievriendelijk worden.  Het gemeentebestuur en het Sociaal Huis van Wevelgem werken daarvoor samen met de woon-zorgcentra en lokale dienstencentra. Wevelgem wil haar burgers graag bewustmaken van dementie, ook op jonge leeftijd.

Reacties kinderen op dementie

De vier lesgevers gaan elk in één school langs om er twee lesuren te vertellen over dementie, uiteraard op kindermaat.
"Als je oud bent, kun je dementie krijgen. Je vergeet dingen sneller en je bent ook rustiger en meer moe", zegt een meisje van het vierde leerjaar in de basisschool De Posthoorn in Wevelgem. Zij kreeg maandagmorgen samen met haar klasgenoten les over dementie. "Je hebt eerst goede hersenen, maar als je dementie hebt worden hersenen kleiner en komen er allemaal gaten in. Het is niet besmettelijk. Ik denk dat ik dat nog niet ga krijgen, dementie."

Vanmorgen mocht de Basisschool De Posthoorn de spits afbijten. Later zullen de jongeren met deze basiskennis ook nog een bezoekje brengen aan de woonzorgcentra in de gemeente.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!