Mama van Kathleen Aerts overleden na strijd tegen Alzheimer: "Ik denk dat ze het record van langstlevende met jongdementie heeft verbroken"

donderdag 19 november 2020 - 14:59
Kathleen Aerts, één van de drie originele zangeressen van K3, heeft in Zuid-Afrika afscheid moeten nemen van haar mama. Ze werd 67 en leed al 16 jaar aan Alzheimer.

“Onze allerliefste mama is bij ons thuis onder de Zuid-Afrikaanse zon vredig heen gegaan”, schrijft Kathleen op haar Instagrampagina. Ze woont al vijf jaar samen met haar man in Zuid-Afrika. Samen runnen ze een reisbureau. Kathleens mama Maria woonde bij hen in. Ze was amper 51 toen er jongdementie werd vastgesteld. “Ons mama is bij ons thuis door drie fantastisch lieve verzorgsters dag en nacht met de beste liefdevolle zorgen omringd. Ze was hier zo happy dat ze misschien wel het record van langstlevende met jongdementie heeft verbroken”, schrijft Kathleen onder een foto van hun tweetjes. “Zestien jaar lang hebben we samen het Alzheimer parcours afgelegd. Soms een beproeving maar ook nog met hele intens mooie momenten.

"Immense dankbaarheid en eindeloze onvoorwaardelijke liefde"

Twee weken geleden deelde Aerts nog een foto naar aanleiding van Maria's verjaardag. "Op deze foto ben je begin 50. Toen het verdict Alzheimer viel en de dokter me vertelde dat je maximaal nog tien jaar zou hebben. Maar kijk: vandaag mag je maar liefst 67 kaarsjes uitblazen!" Ze bedankte het zorgpersoneel van haar mama en met uitbreiding iedereen die zich inzet tijdens de coronacrisis. "Een applaus voor alle verzorgers wereldwijd in deze harde tijden maar vandaag in het bijzonder voor Thanks, Sheila en Rue die dag en nacht paraat staan bij ons thuis en voor mijn mama liefdevol zorgen alsof ze hun eigen moeder is. Zo dankbaar voor elk jaartje extra."

“Mijn broer en ik zijn bevoorrecht zo’n lieve, zorgzame, grappige mama te hebben gehad die altijd wel zin had in een feestje. Saai was het nooit bij ons thuis! Met een pintje en sigaretje in de hand en een worstje en kaas was ze een luisterend oor voor velen aan onze keukentafel. Lieve mama, ons huis is enorm leeg zonder jou maar ik ben je niet kwijt”, sluit Kathleen haar bericht af. “Ik voel je, ik zie je. In mijn hart, voor altijd. Mijn boezemvriendin, mijn mama. Immense dankbaarheid en eindeloze onvoorwaardelijke liefde."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!