Radio 2 Bene Bene vanaf nu ook digitaal op DAB+

vrijdag 29 oktober 2021 - 10:42
VRT Radio versterkt zijn aanbod op DAB+ met twee submerken. Zowel Radio 2 Bene Bene als StuBru De Tijdloze zijn al bestaande populaire radioprogramma's én digitale muziekstreams in de apps. Vanaf nu worden ze ook beschikbaar op DAB+.

Radio 2 Bene Bene is naast een bestaande stream in de app van Radio 2 ook een dagelijks live radioprogramma op Radio 2, tussen 18.00 en 20.00 uur, met focus op muziek van bij ons en livesessies van Vlaamse muzikanten.

Niels Destadsbader: "Radio 2 heeft altijd al een serieuze boon gehad voor muziek van bij ons, maar dit is toch echt wel goed nieuws. Wij Vlamingen zijn vaak erg bescheiden, en dat mag, maar we mogen best ook fier zijn op wat er hier allemaal gemaakt wordt. Als je dan weet dat er nu op DAB+ een muziekstream komt met alleen maar liedjes en artiesten van eigen bodem, dan vind ik dat een hele goeie zaak."

Als je weet dat er nu op DAB+ een muziekstream komt met alleen maar liedjes en artiesten van eigen bodem, dan vind ik dat een hele goeie zaak.

Niels Destadsbader

Radio 2 Bene Bene en StuBru De Tijdloze vervolledigen het aanbod van de VRT op DAB+. Naast de radiomerken Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara geniet iedereen al langer van non-stop klassieke muziek op Klara Continuo en non-stop hits op MNM HitsVRT NWS op DAB+ brengt de meest recente nieuwsbulletins.

DAB+ luisteren is gratis via de digitale ether. DAB+ is sinds begin 2021 standaard aanwezig in alle nieuwe wagens, conform een Europese richtlijn. Meer info op www.dabplus.be.

1 november: feest!

Op maandag 1 november viert Radio 2 de start van Radio 2 Bene Bene op DAB+ met een bijzondere uitzending vanaf 10.00 uur.

Radio 2 Bene Bene viert in stijl, met een exclusieve Vlaamse versie van de 90 WeekBenjamien SchollaertNiels Destadsbader, Willy Sommers en Will Tura trappen Radio 2 Bene Bene op DAB+ samen live af om 10.00 uur. Na de extra muzikale aftrap hoor je Ann Reymen van 12.00 tot 13.00 uur, gevolgd door een show met Vanessa Vanhove en Iris Van Hoof. Tussen 17.00 en 18.00 uur heeft Anja Daems een uur lang een Vlaamse artiest te gast.

De rest van de Radio 2 90 Weektot en met vrijdag 5 november, lopen er op Radio 2 Bene Bene dagelijks twee live programma's. Telkens tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur. Voor de rest is er non-stop muziek van bij ons. Op zondag 7 november sluit Radio 2 de nostalgische week af met Guy De Pré in een speciale De Pré Historie 90 met enkel artiesten van bij ons, en Radio 2 Bene Bene 40 uit de jaren 90 met Peter Hermans.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!