Twee verdachten in de cel voor diefstallen van autosleutels uit zwembadlockers

maandag 16 september 2019 - 14:54
An Verstuyft
lockers zwembad
Getty Images
De onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee mannen van 25 en 27 jaar aangehouden voor een reeks van inbraken in zwembadlockers. De dieven stalen telkens autosleutels om vervolgens ook de auto's te stelen. In totaal maakten ze zo tien auto's buit. Drie daarvan zijn wel teruggevonden.

De verdachten zijn een 27-jarige Belg uit Antwerpen en een 25-jarige Serviër uit Hulshout. Ze zitten sinds dit weekend in de cel, meldt het parket Antwerpen. De dieven sloegen toe in 6 Antwerpse zwembaden sinds 1 augustus. Ze braken lockers open in Antwerpen, Hoboken, Geel, Brasschaat, Herentals en Mechelen. In totaal werden er tien auto's gestolen. Drie daarvan zijn intussen teruggevonden. 

Omdat de dieven altijd op dezelfde manier te werk gingen, vermoedden politie en parket al snel dat het om dezelfde daders ging. Het was de onderzoeksrechter in Turnhout die alle feiten samen onderzocht. Vrijdagavond zijn de twee verdachten dan opgepakt. De onderzoeksrechter heeft beslist dat ze voorlopig in de cel moeten blijven. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!