Wat is DAB+ en wat moet ik er over weten?

donderdag 13 februari 2020 - 17:00
win een dab+ toestel
DAB+ is de nieuwe manier van radio luisteren. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is dus digitale radio via de ether en is de opvolger van de ether FM.

Is je oude radio aan vervanging toe of ben je op zoek naar een nieuwe radio? Kies dan voor een radio met DAB+ en geniet van alle extra’s die DAB+ te bieden heeft. Alle DAB+ radio’s die je koopt kunnen sowieso óók FM ontvangen.

DAB+ biedt meer nationale radiostations dan de huidige FM, Via DAB+ kun je naast alle FM-zenders bijvoorbeeld ook extra themazenders ontvangen zoals Radio 2 Bene Bene! DAB+ biedt digitale geluidskwaliteit en is overal in Vlaanderen gratis in de lucht te ontvangen.

Supermakkelijk

DAB+ is supermakkelijk in gebruik, want je kunt op alfabet zo jouw favoriete zender vinden. Je hoeft dus geen frequenties meer te onthouden. DAB+ maakt het heel eenvoudig: draai aan de knop, selecteer het radiostation van je keuze en klaar is Kees. Het signaal zit gratis in de lucht.

Updaten

Net als bij onder meer computers en mobiele telefoons, is het nodig om met enige regelmaat je DAB+ apparaat te updaten. Dit doe je door (handmatig) een Autoscan uit te voeren op je apparaat. Hiermee is je radio weer helemaal up-to-date, en ontvang je alle beschikbare stations bij jou in de buurt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!