Welverdiende rust voor Dirk Somers

dinsdag 31 augustus 2021 - 10:37
Dirk Somers
Radio 2
Collega Dirk Somers is 65 jaar en mag met pensioen na een succesvolle carrière.

Ochtendkuren

Dirk Somers studeerde eind jaren '70 af op het RITS als radio- en televisiemaker. Zijn carrière begon bij Radio 1. Hij presenteerde en maakte reportages voor sociaal-maatschappelijke programma’s. Begin jaren '80 stond hij mee aan de wieg van de verkeersredactie en in 1987 verhuisde hij als producer naar Radio 2 Limburg in Hasselt. Daar was hij verantwoordelijk voor een hele reeks programma’s, zoals het legendarische 'Roddelradio'. 
Professioneel klikte het tussen Dirk en Luc Verschueren. Eerst presenteerden ze samen 'Sportkaffee' op zondagavond met Jacques Vermeire als cafébaas. Nadat Jos Ghysen afscheid nam van 'Te Bed of Niet Te Bed', namen ze de zaterdagochtend over met het programma 'Ochtendkuren', dat liep van 1990 tot 2004. Het werd een geslaagde combinatie van interviews over de actualiteit en muziek. In de hoogdagen luisterden maar liefst 1.700.000 luisteraars naar 'Ochtendkuren'.

De koeien kijken naar ons

In 1995 en 1996 was er tijdens de zomer ook een televisieversie: 'Zomerkuren'. Legendarisch was de ballonvaart met prins Laurent. Zijne hoogheid sprak toen de gevleugelde woorden: "De koeien kijken naar ons."
In 2002 werd Dirk Somers onder meer manager van Radio 2 Antwerpen, manager van Radio 2 Vlaams-Brabant en was hij verantwoordelijk voor de digitale strategie en de externe relaties.
 

Ochtendkuren

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!