Wielrenner Nikolas Maes over doodgeboren zoontje Maurice: “We keken zo hard uit naar jouw komst en hadden zoveel plannen met ons viertjes”

vrijdag 14 februari 2020 - 09:14
Foto: Nikolas Maes
Droevig nieuws uit de wielerwereld. Nikolas Maes, wielrenner bij Lotto Soudal verloor zijn zoontje Maurice net voor de geboorte. Enkele dagen voor de uitgerekende geboortedatum, stopte het hartje van de baby met kloppen.

Papa Maes en zijn vrouw Katrijn Hullaert kondigden het trieste nieuws gisteren zelf aan met een pakkende foto op zijn Instagramkanaal en een bijhorende afscheidsbrief.

 

"Lieve Maurice,

We keken zo hard uit naar jouw komst en hadden zoveel plannen met ons viertjes.
Enkele dagen voor jouw geplande geboorte, kregen we als een donderslag bij heldere hemel te horen dat jouw hartje plots gestopt was met kloppen.
Onze wereld stond stil en tot op heden lijkt het nog steeds zo onwerkelijk.
Nooit gedacht dat onze eerste foto samen, meteen ook één van de laatste zou zijn.
We zijn super trots op jou kleine man en hopen dat je de warmte en pure liefde die we voor jou koesteren, hebt kunnen voelen tijdens de momenten die we samen konden doorbrengen.
We beloven je dat we héél vaak over jou gaan vertellen aan jouw broertje Médard, dat je voor altijd dicht bij ons en in onze gedachten zal zijn en dat we jou overal mee naartoe zullen nemen.
We zien je zo graag.
Voor altijd in ons 🖤 en voor altijd ons 2de zoontje.

Ooit zien we jou hierboven terug.

Dikke zoen,

Papa, mama en trotse broer Médard"

 

De familie werd bijgestaan door VZW Boven De Wolken en Berrefonds VZW. Beide organisaties helpen de nabestaanden om de herinneringen aan sterrenkindjes levendig te houden.

 

Of Maes nog steeds start aan de Ronde van de Algarve volgende week, is nog niet duidelijk.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!