Varkenshaasje met bieslookroomsaus en grijze garnalen
ma 23 jan. - 1:56

Nodig
- 1/2 liter volle room of Light versie
- Peper, zout, nootmuskaat, curry, paprikapoeder.
- Bosje bieslook (fijn snijden)
- Flinke scheut witte wijn.
- Mooi varkenshaasje, goed ontdoen van de vliesjes
Bereiding
- Een varkenshaasje mooi aanbakken en kruiden met peper, zout en wat satékruiden.
- Dan +/- 10 min. in pan met deksel verder garen (moet nog wat rosé zijn)
- Het vlees warm houden onder aluminiumfolie.
- Ondertussen een pannetje op het vuur zetten met 1/2 liter echte room of light room.
- Kruiden met peper, zout, nootmuskaat (niet te veel), een beetje curry en paprikapoeder.
- De saus verder laten inkoken tot ze wat ingedikt is, dan een flinke scheut witte wijn erbij voegen.
- Goed proeven of het smaak genoeg heeft en anders nog wat zout en wijn toevoegen.
- En op het laatste de gesneden bieslook erbij voegen, evenals de garnalen zodat ze de warmte krijgen van de saus.
- Opdienen met kroketjes, pomme ducheses of een aardappelgratin en een gemengd slaatje.