Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Varkenshaasje met bieslookroomsaus en grijze garnalen

ma 23 jan. - 1:56

Nodig
  • 1/2 liter volle room of Light versie
  • Peper, zout, nootmuskaat, curry, paprikapoeder.
  • Bosje bieslook (fijn snijden)
  • Flinke scheut witte wijn.
  • Mooi varkenshaasje, goed ontdoen van de vliesjes
Bereiding
  • Een varkenshaasje mooi aanbakken en kruiden met peper, zout en wat satékruiden.
  • Dan +/- 10 min. in pan met deksel verder garen (moet nog wat rosé zijn)
  • Het vlees warm houden onder aluminiumfolie.
  • Ondertussen een pannetje op het vuur zetten met 1/2 liter echte room of light room.
  • Kruiden met peper, zout, nootmuskaat (niet te veel), een beetje curry en paprikapoeder.
  • De saus verder laten inkoken tot ze wat ingedikt is, dan een flinke scheut witte wijn erbij voegen.
  • Goed proeven of het smaak genoeg heeft en anders nog wat zout en wijn toevoegen.
  • En op het laatste de gesneden bieslook erbij voegen, evenals de garnalen zodat ze de warmte krijgen van de saus.
  • Opdienen met kroketjes, pomme ducheses of een aardappelgratin en een gemengd slaatje.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet