Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Vispannetje met koolvis, zalm en garnalen

do 9 feb. - 2:30

Vandaag trekt Jeroen naar onze kust voor een kustklassiekers, een vispannetje!
vispannetje

Vandaag trekt Jeroen naar onze kust voor een kustklassiekers, een vispannetje!

Nodig

  • 200 g zalmfilet
  • 200 g koolvis
  • 200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
  • 4 dl visfumet
  • 75 g boter
  • 75 g bloem
  • 0.5 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • 125 g champignons
  • 150 g kaas
  • peper
  • zout
Bereiding

Pocheer de vissoorten halfgaar in de visfumet. Haal ze uit de fumet en bewaar ze.

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een blonde roux. Giet de visfumet over de warme roux en laat al roerend alles indikken.

Stoof de champignons in een beetje boter voeg ze bij de saus. Voeg de room en een beetje witte wijn toe. Laat de saus tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Haal de saus van het vuur en meng er de gemalen kaas onder.

Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet ze met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200 graden. Afwerken met wat gehakte peterselie en vers gepelde garnalen

Serveren met stokbrood of puree.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet