Vispannetje met koolvis, zalm en garnalen
do 9 feb. - 2:30

Vandaag trekt Jeroen naar onze kust voor een kustklassiekers, een vispannetje!
Nodig
- 200 g zalmfilet
- 200 g koolvis
- 200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
- 4 dl visfumet
- 75 g boter
- 75 g bloem
- 0.5 dl witte wijn
- 4 dl room
- 125 g champignons
- 150 g kaas
- peper
- zout
Pocheer de vissoorten halfgaar in de visfumet. Haal ze uit de fumet en bewaar ze.
Smelt de boter en roer er de bloem door tot een blonde roux. Giet de visfumet over de warme roux en laat al roerend alles indikken.
Stoof de champignons in een beetje boter voeg ze bij de saus. Voeg de room en een beetje witte wijn toe. Laat de saus tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Haal de saus van het vuur en meng er de gemalen kaas onder.
Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en overgiet ze met de saus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200 graden. Afwerken met wat gehakte peterselie en vers gepelde garnalen
Serveren met stokbrood of puree.
