800 'bushcrafters' leren overleven in het Meerdaalwoud

vrijdag 11 oktober 2019 - 16:14
Yasmina El Messaoudi
Zelf een vuurtje maken, een kamp bouwen en de weg vinden zonder kaart? 800 avonturiers gaan dit weekend de uitdaging aan en leren overleven in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee. Bushcraften heet zoiets, en het is waanzinnig populair.

Steeds meer mensen willen weer voeling hebben met de natuur. Dat blijkt uit het bushcraft-weekend in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee. Ann D'Heedene van Natuurpunt die het weekend organiseert: "Op enkele dagen tijd waren de 800 plaatsen volzet. Er komen heel veel gezinnen op af. Ze vinden het heerlijk dat hun kinderen kunnen ravotten in het bos en buiten slapen. En natuurlijk zijn er de vele workshops waar ze leren om te overleven in het bos."

Fakkels & messen

Die workshops zijn erg gevarieerd. Ann: "Een feestmaal koken op het kampvuur, eetbare planten herkennen, fakkels maken, messen leren slijpen, kampen bouwen met dood hout, in bomen klimmen, sporen onderzoeken. Het komt allemaal aan bod." Voor een slaapplaats moet iedereen wel zelf zorgen in de vorm van een tent, een hangmat, of waarom niet, een zelfgebouwd kamp. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!