Aarschot kindvriendelijke stad: "We geven kinderen waar ze van dromen"

maandag 14 oktober 2019 - 21:08
Kristel Smout
Foto: stad Aarschot
Aarschot heeft al een label van 'kindvriendelijke stad'. Maar de stad blijft wel inspanningen doen om de buurten leefbaar te houden voor de jongste inwoners. Aan de parking Demervallei is nu een avontuurlijk speelparcours gebouwd. De kinderen hebben het uitgetest en goedgekeurd.

Vorig jaar kreeg Aarschot de titel van 'kindvriendelijke stad'. Er werd een groot onderzoek gedaan naar wat kinderen willen in de stad. Uit die bevraging bleek dat ze op zoek zijn naar avontuur en natuur en dat ze houden van avonturenparcours. 

Nog meer speelplezier

Medewerkers van Jeugdcentrum De Klinker trokken met die ideeën naar ontwerpers. Een jury van schoolkinderen en leden van de Aarschotse jeugdraad koos het beste ontwerp en dat is nu uitgevoerd: een avonturenparcours aan de parking Demervallei. “Met dit avonturenparcours hopen we de kinderen te geven waar ze van dromen”, zegt schepen van jeugd Geert Schellens. En de stad heeft nog meer plannen. “Na de werken aan de brug over de Demer volgt een tweede fase", vertelt de schepen, "en dus is het uitkijken naar nog meer speelplezier!” 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!