Allereerste hockeyclub in Rotselaar

woensdag 4 september 2019 - 20:15
Kristel Smout
De gemeente Rotselaar heeft sinds vandaag een hockeyclub. Hockey is de laatste jaren altijd maar populairder geworden, dat merken ze ook in Rotselaar. De club heeft nog geen naam, maar de oprichters hebben wel ambitie.

Het begon allemaal met vrijblijvende proeflessen in Rotselaar, vertelt een van de oprichters Evy Vroom: "Vorig jaar heeft de hockeybond hier gratis initiatielessen gegeven en daar kwamen toen meer dan honderd mensen op af. En toen heeft de hockeybond beslist om in Rotselaar een club op te richten. Het succes van onze nationale hockeyploeg Red Lions speelt zeker ook een rol. En net nu hebben ze het ook nog goed gedaan op het EK."

Competitie

Op dit moment zijn de trainingen vooral gericht op plezier en minder op prestatie. "We willen kinderen vooral kennis laten maken met hockey", vertelt Evy. "Het is nu nog vooral recreatief, maar we willen volgend jaar wel evolueren naar een club die competitiewedstrijden speelt." 

Stick en bal 

Vandaag was de eerste training van de nieuwe club. Ook de piepjonge Wout was erbij. "Ik heb geleerd hoe je de stick moet vasthouden en hoe je een match moet spelen. Het is niet echt moeilijk. Je hebt een stick en een bal en het is de bedoeling dat je de bal in het doel van de ander krijgt. Ook mijn broer doet mee. Een van de dromen van mijn broer is om bij de Red Lions te zitten." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!