Bloed geven in het artiestendorp van Rock Werchter

vrijdag 14 juni 2019 - 16:37
Sofie Verbrugge
Ruim 300 mensen komen vanavond bloed geven op de festivalweide van Werchter. Het is de start van de zomercampagne van het Rode Kruis. In de zomer zijn er traditioneel te weinig bloedgevers. Wie vandaag bloed geeft, krijgt een exclusieve rondleiding in het artiestendorp.

Rock Werchter 2019 telt opnieuw heel wat grote namen zoals The Cure, P!nk, Angèle, Zwangere Guy en Muse. Al die artiesten verblijven tijdens het festival in het artiestendorp. Vandaag kan je die backstage zelf al eens ontdekken als je tenminste bloed geeft aan het Rode Kruis voor Wereld Bloeddonordag.

Zomerhelden 

Het Rode Kruis heeft traditioneel in de zomer te weinig bloed. Met deze actie willen ze een mooie voorraad aanleggen voor tijdens de drukke zomermaanden. "Met deze campagne willen we een warme oproep doen om zeker ook tijdens de zomermaanden bloed te komen geven. We roepen mensen op om zomerheld te worden zodat iedereen een zorgeloze zomer kan beleven", verduidelijkt Marjolein Van Daele van het Rode Kruis. 

Zo'n 320 mensen hebben zich op voorhand in geschreven om bloed te kunnen geven op de wei van Werchter. Sonja uit Tremelo is alvast gemotiveerd om er een traditie van te maken. "Ik hoop dat deze locatie me kan overtuigen om regelmatiger bloed te geven. Ik maak er niet genoeg tijd voor. Ik wil dit om de drie maanden gaan doen in de toekomst." 

Als een echte VIP 

Wim Debontridder uit Tremelo is een habitué. Hij geeft al 25 jaar lang bloed en gaf dus al ruim 50 liter bloed. "Ik bezoek dit festival al heel lang en geef ook al lang bloed. Ik vind het wel leuk om hier vandaag een VIP te zijn. Het is echt een super initiatief, er is ook echt veel volk. Alles wat kan bijdragen om meer donoren te vinden, is goed." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!