Broers Kolacny kijken uit naar optreden Rammstein: "Eer dat ze onze versie van 'Engel' spelen"

woensdag 10 juli 2019 - 12:15
Kirsten Simons
Vanavond staat de Duitse groep Rammstein in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Speciale gasten zijn Steven en Stijn Kolacny van het Scala-koor uit Aarschot. Rammstein zal hun versie van het nummer 'Engel' spelen, en dat willen de broers natuurlijk niet missen.

Enkele maanden geleden kregen de broers Kolacny uit Aarschot te horen dat Rammstein hun Scala-versie van het Rammsteinnummer 'Engel' zou spelen. Het was een grote verrassing, zegt Steven Kolacny: "Ik wist dat het respect bij Rammstein groot was voor onze versie van 'Engel'. De band heeft Scala eigenlijk op de kaart gezet in Duitsland. Al in 2004 hebben ze onze versie gebruikt op het eind van hun concerten bij de vorige tournee. Ze zijn ook al eens komen kijken naar Scala. Nu heb ik gehoord dat ze op het podium staan opgesteld als een koor, als een mini-Scala. Het is volledig onze versie met mijn pianobegeleiding. Ze doen alles wat Scala doet, het fluisteren en al."

Eer

Voor de broers en het koor is het natuurlijk een hele eer dat Rammstein 'hun' versie speelt tijdens de concerten. "In april had ik een mail gekregen van Rammstein met de vraag om alle bestanden door te sturen en ook mijn pianoscore. Ze zaten in de studio en wilden zogezegd iets proberen", zegt Steven. "Wij zijn van Aarschot en zij zijn Rammstein, ik heb dat dan maar braaf doorgestuurd. Het is een enorme eer als muzikant, want in de hiërarchie staat Rammstein toch wel enkele wolkenkrabbers boven ons. Dat ze dat dan doen, met hun eigen nummer dan nog. We worden ook vermeld in hun setlist, dat heeft me nog het meest van al geraakt. Het is heel tof om te zien staan dat 'Engel' gespeeld wordt in de versie van 'Scala en the Kolacny-borthers'. Dat vond ik heel tof." 

Gastenlijst

De broers waren te laat om tickets kopen voor het optreden in het Koning Boudewijnstadion. Steven Kolacny: "Ik koop liever mijn tickets zelf, ik sta niet graag op gastenlijsten, hoe dat komt weet ik niet. Toen we het hele verhaal van 'Engel' hoorde, was het dubbel triest. Ik heb dan toch mijn stoute schoenen aangetrokken en een beetje zielig gedaan bij het management. Ze zeiden dat wij met ons twee uiteraard op de gastenlijst mochten. Het is nu een verhaal waar ik op café mee kan uitpakken, dat we op de gastenlijst van Rammstein staan." 

Fan

Steven is al jaren fan van Rammstein: "Ik volg de band al jaren, dat is natuurlijk ook de reden waarom ik het nummer 'Engel' er had uitgepikt om met ons koor te zingen. Ik heb ze ook al een paar keer live gezien, op Graspop en Rock Werchter. Het is natuurlijk een machtige machine, het is altijd opnieuw indrukwekkend. Ik ben ervan overtuigd dat het een geweldige avond wordt." Het optreden van Rammstein vanavond in Brussel is helemaal uitverkocht. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!