“Buitengewone Zomer” als alternatief voor druivenfeesten in Overijse: “Waardige vervanger”

vrijdag 17 juli 2020 - 10:38
Nu de beroemde druivenfeesten in Overijse niet doorgaan, brengt de gemeente onder de noemer “Buitengewone Zomer” een alternatief zomerprogramma. “We feesten nu niet zes dagen, maar een hele zomer”, aldus Burgemeester Inge Lenseclaes. Op het programma kamperen in eigen dorp, een dakconcert en een buitengewone picknick."

Door de coronacrisis gaan de beroemde druivenfeesten in Overijse dit jaar niet door. Maar onder de noemer “Buitengewone Zomer” heeft de gemeente een coronaproof alternatief uitgedokterd. “De druivenfeesten zijn er normaal ieder jaar in augustus, maar deze kunnen door het coronavirus jammer genoeg niet doorgaan”, vertelt burgemeester Lenseclaes aan Sonny in de middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. “Maar niet getreurd, want we hebben een volwaardig alternatief zomerprogramma uitgewerkt. We feesten nu niet zes dagen maar een hele zomer lang.”

Kamperen in eigen dorp

Verschillende coronaproof activiteiten staan al op de planning van de druivengemeente. Zo roept Overijse haar inwoners op om tussen 18 en 21 juli in hun tuin of op een camping in Overijse te kamperen. “Je hoeft niet ver te gaan om een leuke vakantie te hebben”, zegt Inge Lenseclaes. “Vakantie in je eigen dorp kan perfect. Zelf ga ik ook met de buren overnachten op onze camping in Overijse.”

Druif-incinema

Op zaterdagavond 25 juli vindt er dan weer een dakconcert plaats in het centrum van Overijse. Vanop het dak van AC De Vuurmolen brengt de groep “Straffen Toebak” Nederlandstalige covers. “Het is de bedoeling dat mensen een wandelingetje kunnen maken terwijl ze naar de muziek luisteren”, aldus burgemeester Lenseclaes. Verder kan je in Overijse deze zomer ook naar de “Buitengewone Picknick” en de “Druif-incinema”.

Eigen initiatief

Ook verenigingen en inwoners van Overijse zelf kunnen activiteiten organiseren. “Mensen kunnen hun ideeën voor de buitengewone zomer doorgeven aan de gemeentelijke diensten”, zegt Lenseclaes. “Vervolgens kunnen ze waardebonnen en cheques krijgen om hun initiatief mee te financieren.”

Meer informatie over het zomerprogramma van Overijse vind je op buitengewonezomer.be

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!