Commotie rond verkiezingsborden in Lennik én Londerzeel

zondag 28 april 2019 - 17:11
Yasmina El Messaoudi
Op een maand voor de verkiezingen raken de gemoederen verhit bij de partijen. In Lennik haalt de N-VA uit naar burgemeester Irina De Knop omdat zij een verkiezingsbord zou geplaatst hebben voor het gemeentehuis. In Londerzeel wordt de beslissing van de burgemeester vernietigd om affiches buiten de dorpskern te verbieden.

Het zijn woelige tijden voor politici. In Londerzeel wordt burgemeester Conny Moons (LWD) teruggefloten door Vlaams minister Homans. Moons had een maand geleden beslist dat verkiezingsborden enkel binnen de dorpskern mochten geplaatst worden. Daarbuiten kon je er een GAS-boete van 350 euro voor krijgen. Die beslissing heeft minister Homans nu vernietigd. Omdat het indruist tegen de vrije meningsuiting. Moons zegt dat het geen toeval is, en dat Homans haar partijgenote Nadia Sminate verdedigt, die voorheen burgemeester was en nu in de oppositie zit in Londerzeel. 

Klacht indienen

Ook in Lennik is er discussie over de verkiezingsborden. Of toch over eentje. N-VA LENNIK² verwijt burgemeester Irina De Knop (Lijst Burgemeester) dat ze een verkiezingsbord tegen het gemeentehuis heeft gezet, en dat dat om puur machtsmisbruik gaat. De Knop op haar beurt gaat klacht indienen tegen onbekenden. "Ik was geschokt door dit bericht. Dat bord dateert nog van de gemeenteraadsverkiezingen, ik kom intussen op voor het Vlaams Parlement. Natuurlijk heb ik dat daar niet geplaatst en ook niet aan iemand gevraagd. Ik ga dan ook klacht indienen bij de politie want dit is een brug te ver."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!