De Kampioenen komen terug, mét Jacques Vermeire!

dinsdag 22 oktober 2019 - 08:17
Yasmina El Messaoudi
Fans zijn door het dolle heen. Want de dertigste verjaardag van de Kampioenen in 2021 wordt gevierd met nieuwe afleveringen. Kers op de taart is ook de terugkeer van Jacques Vermeire. De comedian uit Keerbergen zal weer in de huid kruipen van DDT.

Lang heeft Jacques Vermeire niet moeten nadenken over de uitnodiging. "Ik heb meteen ja gezegd. Iedereen trouwens. Het is iets wat we allemaal héél graag willen doen. Er is geen moment over gediscussieerd." Dat betekent voor Jacques een erg druk 2020, het moment dat de opnames staan gepland. "Mijn agenda was eerst leeg. Maar toen kwamen de verlengingen van mijn zaalshow met Luc Verschueren, en nu de opnames van De Kampioenen. Het lijkt weer de jaren 90 waar ik ook de combinatie van de twee deed." lacht Jacques. En daar zijn heel wat mensen blij om. "Ik kreeg zo vaak de vraag, of ik niet terug kwam als DDT. Nu het zover is, ben ik echt blij."

Cafébaas

Toch had het ooit weinig gescheeld, of Vermeire had de rol van DDT niet aangenomen. "Bij de start van De Kampioenen deed ik de import van schoenen uit Italië. Daarnaast zat ik in de Drie Wijzen en had ik 200 shows per jaar met Luc Verschueren. En dan plots omdat ik bekend was, kreeg ik de vraag om auditie te doen. Eerst was dat voor cafébaas, en dan voor garagist (lacht). Toen ik die rol kreeg, zat ik écht met een probleem. Maar ik durfde geen neen zeggen. Uiteindelijk heb ik die combinatie drie jaar gedaan. Hard werken, maar zo fijn."

Film

De nieuwe afleveringen van De Kampioenen worden volgend jaar opgenomen en in 2021 uitgezonden op één. De vierde bioscoopfilm is voor het einde van dit jaar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!