Dodelijke dag op Vlaams-Brabantse wegen: 3 doden in 3 uur tijd

dinsdag 26 november 2019 - 15:53
Carla Mertens
Op een paar uur tijd zijn er in Vlaams-Brabant drie doden gevallen in het verkeer: 2 fietsers en 1 autobestuurder. De twee fietsers kwamen om het leven toen ze op een kruispunt werden aangereden door een vrachtwagen, de ene in Rotselaar, de andere in Haacht. Een derde dodelijk slachtoffer viel in Boortmeerbeek, toen die met zijn auto overkop ging en in een gracht terecht kwam.

Twee fietsers

Het verkeer in Vlaams-Brabant was ongemeen hard vandaag. Bij een eerste ongeval rond de middag in Rotselaar viel een eerste slachtoffer. Het ongeval gebeurde iets voorbij de rotonde met de Steenweg op Holsbeek en de Aarschotsesteenweg. Een oudere fietsster kwam er om het leven toen ze werd aangereden door een vrachtwagen.

Het tweede dodelijke slachtoffer viel in Haacht even voor twee uur 's middags, op het kruispunt van de Kloosterstraat met de Wespelaarsesteenweg. Ook daar werd de fietser aangereden door een vrachtwagen. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Over de kop

Een derde dode viel even voor drie uur in Boortmeerbeek. Op een onverharde weg ging een 82-jarige man met zijn auto over de kop en belandde in een gracht. Hij overleefde het ongeval niet. 

Vrijliggende fietspaden

Dirk Claes, schepen van Ruimtelijke Ordening in Rotselaar zegt dat er plannen bestaan om binnen afzienbare tijd vrijliggende fietspaden aan te leggen van aan de rotonde waar het ongeval gebeurde tot aan de autosnelweg E314 : " Er zijn nog wat discussies over onteigeningen maar we willen er zo snel mogelijk aan beginnen, zeker ook voor de vele leerlingen die via die weg naar het Montfortcollege naar school gaan".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!