Drie krakers gered uit brand in leegstaand gebouw in Anderlecht

donderdag 5 december 2019 - 08:15
Kirsten Simons
Foto: Brandweer Brussel
De Brusselse brandweer heeft donderdagochtend drie krakers gered uit een brandend gebouw, in de Brogniezstraat in Anderlecht. De drie werden met luchtladders van het dak van het drie verdiepingen tellende gebouw gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Het vuur in het leegstaande gebouw werd omstreeks 5 uur opgemerkt en de brandweer ging meteen ter plaatse met drie autopompen en drie luchtladders. De brandweerlui gingen het vuur zowel langs de voorzijde van het gebouw te lijf, als via de achterzijde en de tuinen. Walter Derieuw van de Brusselse brandweer: "Bij aankomst werden drie personen aangetroffen op het dak, die werden geëvacueerd met luchtladders. Aangezien die licht gekwetst waren en bevangen door de rook, werden ze naar het ziekenhuis gebracht." 

De brand is intussen geblust, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar de aanpalende woningen maar één van die woningen heeft wel waterschade opgelopen. Het nablussen en de opruimingswerken zullen nog een hele tijd duren, aldus de brandweer. Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk.

Tweede brand

Nog vanmorgen, rond 7 uur, was er een brand in een technische ruimte onder de spoorweg in de Ginestestraat in Sint-Joost-ten-Noode. Allerlei afval, waaronder matrassen, stond in brand. Eén persoon, waarschijnlijk iemand die overnachtte in de technische ruimte, werd bevangen door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis. De oorsprong van de brand is ook hier nog onbekend.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!