Drie nieuwe sterrenrestaurants in onze regio: "Geen evidentie om een ster te halen"

maandag 18 november 2019 - 16:57
Vlaams-Brabant en Brussel heeft als enige regio sinds deze middag drie nieuwe sterrenrestaurants bij. Sir Kwinten in Lennik en EssenCiel in Leuven kregen elk hun eerste Michelinster. Maar ook La Cane en Ville in Elsene kreeg zijn eerste ster. Voor de jonge uitbaters van Sir Kwinten en EssenCiel komt de bekroning onverwacht.

EssenCiel: “Alles blijft hetzelfde”

Voor de 29-jarige Niels Brants en zijn vriendin Romina Charels is de Michelinster voor hun restaurant EssenCiel een bekroning voor het harde werk van de voorbije jaren. Maar het is toch relatief onverwacht. “Ik wou het eerst niet geloven. Maar dan moet je het podium op en begin je te beseffen dat je een ster hebt gekregen. We hebben hier niet echt naartoe gewerkt. We wouden gewoon ongedwongen kwaliteit brengen. Maar het is een mooie appreciatie van ons werk,” zegt Niels Brants.

“We willen alles hetzelfde houden. We gaan nu niet ineens met tafellinnen werken of opdienen in kostuum. We willen dat mensen hier op hun gemak komen eten,” voegt vriendin Romina Charels toe, die mee in de zaak werkt.

Sir Kwinten: “Prijzen gaan zeker niet omhoog”

Ook Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik krijgt zijn eerste ster. De chef-kok van het restaurant, Glenn Verhasselt, werd twee weken geleden ook al bekroond door Gault & Millau tot beste jonge topchef van Vlaanderen. Toch vindt hij de ster niet vanzelfsprekend. “Er zijn dit jaar weinig sterren gegeven. Dus is het geen evidentie en het toont aan dat de eisen van Michelin hoog blijven.”

Ook in Sir Kwinten blijven ze met beide voeten op de grond. “Het is niet omdat we nu een ster hebben dat er iets moet veranderen. We moeten toegankelijk blijven voor iedereen. De prijzen gaan zeker niet omhoog.”

Ster voor oude slagerij in Kastelijnwijk in Elsene

Het restaurant is al sinds 1983 een begrip in Elsene. Met Kevin Lejeune, die tien jaar lang de rechterhand van David Martin in La Paix  was in Anderlecht, waait een frisse wind door het voormalige wijkrestaurant. Eerder had Gault&Millau Kevin Lejeune en Virgine Essers al uitgeroepen tot 'Ontdekking van het Jaar 2019' en nu dus een ster bij Michelin. Het is een op-en-top Brussels restaurant in een oude slagerij met betegelde wanden. 

Sterrenrestaurants in onze regio:

2 sterren:

Bon Bon  (St-Pieters-Woluwe)

Comme Chez Soi (Brussel)

Le Chalet de la Fôret (Ukkel)

La Paix (Anderlecht)

Sea Grill (Brussel)

1 ster:

Bozar Restaurant (Brussel)

La Canne en Ville (Elsene)

Da Mimmo (St-Lambrechts-Woluwe)

Kamo (Elsene)

Le Pigeon Noir (Ukkel)

San Daniele (Ganshoren)

Senzanome (Brussel)

La Truffe Noire (Brussel)

La Villa Emily (Brussel)

La Villa in the sky (Elsene)

La villa Lorraine (Brussel)

Wine in the City (Jette)

Michel (Groot-Bijgaarden)

Arenberg (Heverlee)

Couvert Couvert (Heverlee)

Alain Bianchin (Overijse)

Sir Kwinten (Sint-Kwintens-Lennik)

’T Stoveke (Strombeek-Bever)

EssenCiel (Leuven)

EED (Leuven)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!