Evenepoel duikt welverdiende vakantie in: "Tijd voor fun, familie en vrienden"

dinsdag 8 oktober 2019 - 06:00
Lieselot Terryn
Remco Evenepoel uit Schepdaal heeft het Herfstcriterium van Oostrozebeke op zijn naam geschreven. De koers in West-Vlaanderen Oostrozebeke was voor Remco meteen ook de laatste van het seizoen. Zijn eerste jaar als profwielrenner zit er dus op. Remco kan nu beginnen aan een welverdiende vakantie. "De komende weken wil ik gewoon fun beleven", zegt hij.

Remco Evenepoel heeft er een uitzonderlijk jaar opzitten. Als 19-jarige won hij onder andere de Classica San Sebastian, werd hij Europees en vicewereldkampioen tijdrijden. "Het is een onvergetelijk seizoen geweest", zegt Remco na zijn overwinning in Oostrozebeke. "Ik had vooraf niet kunnen dromen dat ik zo'n eerste profjaar zou hebben."

Mooiste moment

Remco vindt de zilveren medaille op het WK tijdrijden in Yorkshire het mooiste moment in zijn eerste profjaar. "Het WK tijdrijden is een beetje een samenvatting van mijn eerste seizoen: een eerste lange rit, overstappen van de juniors naar de profs. In het begin was het niet eenvoudig, maar ik ben met mijn voeten op de grond gebleven en blijven hard werken."

Schepdaal

 Nu het seizoen erop zit, is het tijd voor familie en vrienden. "Ik ga met hen nog even nagenieten van de mooie momenten", zegt Remco. "Ik ga niet echt op vakantie, ik blijf liever thuis. Ik ben tijdens het jaar al genoeg van huis. Ik zal wat mountainbiken en met de crossfiets rijden, lopen, zwemmen, noem maar op. Gewoon fun beleven." Of Remco voor zijn winterstage naar het buitenland trekt, is nog niet duidelijk. "Zoals ik al eerder heb gezegd, Monaco wordt het zeker niet. Er zijn nog een aantal opties, maar op dit moment blijf ik in Schepdaal."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!