Ex-Gouden Schoen Sven Kums krijgt eigen grasveld

zondag 21 april 2019 - 10:53
Jana Smeets
nieuw kunstgrasveld schepdaal
Foto: FC Schepdaal
Het nieuwe synthetische voetbalveld van FC Schepdaal in Dilbeek zal de naam van Anderlecht-speler en Gouden Schoen-winnaar Sven Kums dragen. Om het kunstgrasveld feestelijk in te huldigen, nemen bekende Vlamingen het in een voetbalmatch op tegen bekende Dilbekenaren. Onder andere acteurs Andy Peelman en Anthony Arandia zullen aanwezig zijn.

Vorig jaar werden de werken opgestart voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Rond het terrein is een Finse looppiste van 900 meter lang aangelegd. De gemeente Dilbeek stak maar liefst een miljoen euro in het project. De werken zijn nu definitief afgerond en het kunstgrasveld wordt zondag feestelijk ingehuldigd. Sven Kums zal er zelf niet bij zijn. De Anderlecht-speler moet het 's avonds opnemen tegen AA Gent in Play-off 1. Maar Kums is wel opgetogen over het nieuws: "Ik vind het super dat ze het veld naar mij hebben genoemd. Ik ben wel een beetje verrast, want zoiets gebeurt niet iedere dag." Toch begrijpt Kums de keuze wel. "Ik woon al heel mijn leven in Dilbeek en ben enorm gehecht aan mijn gemeente. Dat ik ereburger ben, zal ook wel wat geholpen hebben."

Bekende Vlamingen

Vandaag starten de festiviteiten om 14 uur, met de inhuldiging en enkele speeches. Later in de namiddag is er een voetbalmatch tussen bekende Vlamingen en bekende Dilbekenaren. Onder meer Andy Peelman (uit "De Buurtpolitie") en Antony Arandia (uit "Sara") zullen hun voetbalschoenen aantrekken. Er zal ook een G-match plaatsvinden tussen Boka United en KV Mechelen. Da's een wedstrijd voor mensen met een beperking. 's Avonds is er een Vlaamse muziekavond, met onder andere optredens van Sam Gooris.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!