Filmpremière Maradona: onze reporter ontmoet als enige voetballegende

donderdag 1 augustus 2019 - 08:46
Yasmina El Messaoudi
Foto's: Wikipedia (Meazza Sambucetti) / Belga
Vanavond gaat 'Diego Maradona' in première. Een documentaire over één van de beste, maar ook meest omstreden voetballers aller tijden. Groots, maar ook onbereikbaar. Toch kon onze reporter Jeroen Tuytten hem 33 jaar geleden interviewen.

Jeroen Tuytten was net begonnen als Italië-correspondent voor de toenmalige BRT, toen hij de vraag kreeg om de voetballer te interviewen. Geen makkelijke opdracht zo bleek. "Ik heb misschien wel veertig keer gebeld voor een afspraak", steekt Tuytten van wal. De aanhouder wint, want even later mag hij dan toch Diego Armando Maradona Franco ontmoeten. "Toen ik naar een zaaltje werd gevoerd, ging opeens een zijdeur open. Daar stond hij. Het eerste wat me opviel waren zijn dikke benen. Echt, net als die van een wielrenner. 'Cinque minuti dopo l'allenamento. Vijf minuutjes na de training kreeg ik. En weg was hij."

Jean-Marie Pfaff

Terwijl Jeroen wachtte voor het interview gaf de manager van Maradona hem een tip. "Vraag hem zeker naar Jean-Marie Pfaff, die gaat hij kennen." Als hij even later terugkomt, blijkt het de perfecte ijsbreker. "Maradona kende Jean-Marie Pfaff maar al te goed. Hij had ooit twee doelpunten tegen hem gescoord. Uit respect heeft Maradona toen zijn truitje aan Pfaff gegeven." Het interview duurt uiteindelijk geen vijf minuten maar 20. "Mijn vragen waren op, maar hij bleef maar praten," lacht Jeroen.

Première

Vanavond gaat de documentaire 'Diego Maradona' in première. Over de opkomst en neergang van misschien wel de grootste voetballer uit de geschiedenis. Regisseur Asif Kapadia maakte eerder ook al bekroonde documentaires over zangeres Amy Winehouse en F1-piloot Ayrton Senna.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!