Fusie voetbalclubs KFC Wambeek en KSKL Ternat is een feit

vrijdag 15 februari 2019 - 12:11
Paulien Baltussen
Voetbalclubs KFC Wambeek en KSKL Ternat zijn gefuseerd. Vanaf volgend seizoen, 2019-2020, wordt er in Ternat gevoetbald bij KFC Wambeek Ternat. Een win-winsituatie voor beide ploegen.

Na jaren van geruchten en speculatie is de fusie een feit. Beide clubs zullen zich nu samenvoegen tot één moderne voetbalclub, waar iedereen in Ternat die wil voetballen terecht kan.

Focus op jeugdopleiding

KSKL Ternat speelt met de jeugdopleiding al lange tijd op provinciaal en interprovinciaal niveau. De kennis die zij daarover hebben vergaard, is van grote waarde voor KFC Wambeek. Daarom zal in de nieuwe fusieploeg de focus op de jeugdopleiding liggen, zodat de jongeren daar alles kunnen leren om door te stromen naar de eerste ploeg. De fusieploeg hoopt op een ledenaantal van ongeveer 350 jeugdspelers, verspreid over 26 à 32 jeugdploegen. 

Infrastructuurproblemen bij KSKL Ternat

Ook voor KSKL Ternat is de fusie zeer welkom. Ze kampen al een tijdje met infrastructuurproblemen voor de jeugdopleiding. De jeugdopleiding van de fusieploeg zal vanaf nu altijd in Wambeek trainen, waar ook een extra kunstgrasveld zal aangelegd worden. De kleedkamers in Wambeek zullen worden uitgebreid om de bijkomende leden te kunnen opvangen. De werken zouden afgerond moeten zijn tegen de start van het nieuwe seizoen. 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!