Gert is kotmeneer in Leuven: "Ik breng de studenten soms pudding"

maandag 16 september 2019 - 16:27
Kristel Smout
De hogeschoolstudenten zijn vandaag begonnen, en over een week begint het academiejaar voor de universiteitsstudenten. En dus is de vakantie ook definitief voorbij voor de kotmadammen en de kotmeneren zoals Gert en z'n vrouw Inge. Zij hebben vier kotstudenten in huis.

Gert en Inge wonen in een herenhuis in Leuven met hun twee kinderen. En op de bovenste verdiepingen wonen vier studenten. "De studenten zijn bezig met hun kamer in te richten", vertelt Gert. "En je voelt de spanning bij die studenten, ze krijgen een nieuwe kamer en dan komen ze toe met een auto vol Ikea-meubelen." 

Soep, fruit en pudding 

Het samenleven met de studenten valt goed mee. "De studenten wonen op de bovenste verdiepingen", vertelt Gert. "Mijn dochter klaagt wel eens over het lawaai boven haar kamer, maar eigenlijk valt dat goed mee. En in de gang hebben we tapijt gelegd zodat we het geluid van de hakken van de studenten niet horen." En Gert is er ook voor de studenten als ze hem nodig hebben: "Ik maak soms soepjes en tijdens de examens breng ik fruit of pudding naar boven. En als er iets scheelt met hun fiets, probeer ik die te repareren. En als ze echt problemen hebben, komen ze bij ons aankloppen, ook 's nachts. Zo heb ik deze zomer de vriend van een van de studentes 's nachts naar spoed moeten brengen omdat hij erg ziek geworden was."

Eerste kus 

Het huis heeft ook een emotionele waarde voor Gert en Inge. Gert heeft ooit zelf op kot gezeten in het huis waar hij nu woont. "Mijn vrouw droomde altijd van een herenhuis en toevallig stond het huis waar ik op kot had gezeten te koop.  En mijn vrouw en ik hebben hier ook onze eerste kus gegeven. Dus dit is voor ons een speciaal huis."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!