Gil is de nieuwe Leuvense studentenflik

donderdag 12 september 2019 - 09:10
Heleen Luyckx
Met het nieuwe academiejaar in zicht stelt Leuven zijn nieuwe studentenflik voor: Gil Vanommeslaeghe (27). Gil was zelf een aantal jaar kotstudent in Leuven en kent het studentenleven dus door en door.

Tijdens zijn studieperiode smeet Gil zich vol overtuiging in het studentenleven. Hij is met andere woorden een ervaringsdeskundige. Tijdens zijn studententijd had Gil trouwens geen alcohol nodig om zich te amuseren. "Zeven jaar lang was ik lid van de studentenvereniging VTK. Ik dronk geen alcohol en had dus een nuchtere kijk op al de studentenevenementen", vertelt Gil. In 2017 koos hij dan toch voor een carrière bij de politie. 

Interventiedienst 

Gil heeft het studentenleven ook al uit een andere hoek kunnen bekijken. Zo was hij reeds actief als politie-inspecteur bij de interventiedienst. "Maar nu word ik dus als studentenflik een laagdrempelig aanspreekpunt voor de studenten én de bewoners. We moeten een evenwicht vinden tussen de studentikoze activiteiten en de rust van de bewoners. Studenten kunnen me bijvoorbeeld aanspreken op evenementen wanneer ze met vragen zitten", vult Gil aan. 

Kleine droom

Toen Gil bij de politie startte, hoopte hij al snel om de studentenflik van Leuven te worden. "Ik had niet verwacht dat ik al zo rap de kans ging krijgen, maar als de kans zich voordeed, heb ik me meteen kandidaat gesteld. En blijkbaar ben ik geschikt bevonden." 

Samen met Stephanie Homans vormt Gil Vanommeslaeghe dus het nieuwe studentenflikken-duo. "En we zijn een heel goed team", zegt Gil. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!