Herne deelt preventief zandzakjes uit

dinsdag 4 juni 2019 - 14:57
Dirk Vlaeyen
Vandaag wordt onze provincie mogelijk getroffen door zware windstoten, hagel en onweer. Zelfs een tornado valt niet uit te sluiten. In Herne nemen ze het zekere voor het onzekere en dus deelt de gemeente zandzakjes uit.

“Vanavond mogelijk zwaar onweer”, laat burgemeester Kris Poelaert (CD&V) op Facebook weten. “We plaatsen voor zij die in het verleden slachtoffer werden van wateroverlast opnieuw zandzakjes.” Inwoners die preventief zandzakjes willen inslaan kunnen terecht aan de rotonde in Kokejane, aan Olympia, aan de kapel in de Halvemaanstraat, in de Stationstraat tegenover de Scherpstraat en aan de achterkant van Castel en op de hoek van de Boesmolenstraat en de Scherpstraat. “We hopen uiteraard gespaard te blijven, maar werken preventief”, besluit de burgemeester.

Hobbelig

"We hebben al water in de kelder gehad, je krijgt dat wel weg maar aangenaam is het niet...", zegt een inwoonster van Herne. "Herne is heel hobbelig, dus als het begint te regenen is het altijd duimen en hopen op het beste."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!