Hugo uit Affligem schrijft brief naar koning Filip: "Maak grootste stemmentrekker premier!"

maandag 9 december 2019 - 08:31
Jeroen Guns
Hugo Platteau uit Affligem
Informateur Paul Magnette (PS) brengt vandaag verslag uit bij koning Filip. Hugo Platteau uit Hekelgem, een deelgemeente van Affligem, heeft over de moeizame regeringsvorming een brief geschreven aan de koning. Hij denkt dat hij de oplossing voor de politieke impasse heeft gevonden. De koning heeft intussen ook al geantwoord.

"Al die formateurs... Waarom? Ze geraken geen stap vooruit. Ze doen de processie van Echternach, maar dan met vijf stappen achteruit en een halve vooruit", vindt Hugo Platteau uit Hekelgem. Over een mogelijke oplossing heeft hij een brief geschreven naar koning Filip.

Aantal stemmen bepaalt alles

"De persoon met de meeste voorkeurstemmen moet, ongeacht van welke partij die is, de eerste minister worden", suggereert Hugo. "Die met de tweede meeste stemmen wordt tweede minister. En zo ga je verder het rijtje af. Dan pas wordt er echt rekening gehouden met de stem van elke burger. En iemand die al eens een regering heeft doen vallen, mag geen deel meer uitmaken van een volgende regering."

Antwoord van de koning

Hugo heeft ook al een reactie ontvangen van het Paleis. "Ik heb een brief gekregen met daarop het officiële kroontje. De kabinetschef van de koning zegt daarin dat ze mijn brief ontvangen hebben en dat de koning er kennis van genomen heeft. Ik ben tevreden dat ik mijn brief heb geschreven en ik ben nog meer tevreden dat ik van Zijne Majesteit een antwoord heb gekregen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!