Hypnose om Tournée Minérale vol te houden

donderdag 7 februari 2019 - 09:45
Dirk Vlaeyen
hypnotiseur Rob De Groof poseert met een glas water
De deelnemers van "Tournée Minérale" drinken nu al een week lang geen alcohol. Om dat de hele maand februari vol te houden, bestaan er allerlei trucjes. Hypnotiseur Rob De Groof uit Aarschot wil iedereen helpen met audiohypnose.

Wat heb je nodig?

De audiohypnose. Een mp3 die je gratis downloaden van de website van het Hypnosecentrum.

"De audiohypnose werkt als ondersteuning. Je moet natuurlijk eerst heel bewust de keuze maken om een maand geen alcohol te drinken", zegt Rob De Groof, zaakvoerder van het hypnosecentrum in Aarschot. "Je bewuste is één ding, maar je onderbewuste waar je hele programmatie op staat, moet natuurlijk ook mee zijn. En de audiohypnose gaat er voor zorgen dat je onderbewustzijn ook overtuigd raakt om een maand lang geen alcohol te drinken."

Minder wilskracht

"De audiohypnose gaat er voor zorgen dat je minder wilskracht nodig hebt, dat je het gevoel krijgt dat je niks zal missen. De bedoeling is dat er een maand geen signalen vanuit je onderbewuste komen die zeggen dat je nu een pintje moet drinken of een glas wijn. En er staan ook suggesties op die er voor zorgen dat je de rest van je leven bewuster omgaat met alcohol", zegt De Groof. "Want het is niet goed om een hele maand niets te drinken, en daarna in oude gewoontes te vervallen."

Nog een paar tips

De hypnotiseur raadt aan om in een comfortabele stoel te gaan zitten in een ruimte waar je op geen enkele manier gestoord wordt. En luister zeker met een hoofdtelefoon, dat werkt veel beter. In een bed luisteren is minder geschikt als je vatbaar bent voor hypnose, want je gaat je zo diep ontspannen dat je misschien in slaap valt. En dat is niet de bedoeling, want dan komen de suggesties niet meer binnen. Luister zeker niet naar de audiohypnose in de wagen of op plaatsen waar je aandacht nodig is. Luister de eerste dagen zeker één keer per dag.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!