"Ik dacht altijd dat je een hint kreeg als je zo'n prijs won. Niet dus."

donderdag 6 december 2018 - 08:25
Jana Smeets
Victor Campenaerts, die in Herent woont, heeft de Kristallen Fiets gewonnen en dat had hij allerminst verwacht. Bij de jongeren ging Remco Evenepoel met de hoofdprijs lopen.

"Ik dacht altijd de organisatie je op voorhand op de hoogte brengt, als je zo'n prijs wint. Of dat je op z'n minst een subtiele hint krijgt van de organisatie. Niet dus. Ik viel uit de lucht toen ik mijn naam hoorde", vertelt Campenaerts aan presentator Jeroen Guns in Start Je Dag. 

Een prijs in ontvangst mogen nemen van Bradley Wiggins, is bijna even mooi als de prijs zelf.

Victor Campenaerts, in Start Je Dag

Campenaerts vindt het een enorme eer dat hij de prijs heeft gekregen. Niet in het minst omdat hij die kreeg van Bradley Wiggins. "Voor mij was dat minstens even mooi als de Kristallen Fiets krijgen", aldus Campenaerts. "Daarom is het misschien maar goed dat ik niet wist dat ik ging winnen, want had ik geweten dat ik die prijs uit de handen van Wiggins ging krijgen, dan had ik misschien niet eens durven komen!"

Geen rust voor Victor

De Kristallen Fiets winnen, betekent niet dat Campenaerts nu op zijn lauweren rust. Hij vertrekt vrijdag alweer op stage naar Mallorca en in januari is hij 2 maanden in Namibië voor een hoogtestage.

Gelukkig kon hij de dag na uitreiking van de Kristallen Fiets wel uitslapen, want toen presentator Jeroen vroeg wat Campenaerts gekregen had van Sinterklaas, bekende hij dat hij eigenlijk nog in bed lag. Maar als iemand dat mag, dan is het de beste Belgische wielrenner van het afgelopen jaar wel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!